Bambuszroló rendelés, gyakorlati tanácsok

EGYEDI BAMBUSZ ROLÓK

EGYEDI BAMBUSZ ROLÓK

Melyik bambusz rolótípust válasszuk?

2015. január 15. - sotdia

A bambusz roletta alapműködése, hogy lentről felfelé gördül. Ezt úgyis lehet kérni, hogy a felhúzó szerkezet látható és úgy is, hogy rejtett.

Az előbbi a hagyományos roló (1g), aminél csak a jobb oldalon lehet a felhúzó zsinór. Ezt a legegyszerűbb felszerelni. A tartó lécen lévő két akasztó segítségével akaszthatjuk a helyére. Ez a roletta beltérre tökéletes választás.

rolo17_basic1.JPGTípus: 1g

Ennél a típusúnál lehetőség van srég ablakra való rolót rendelni, ami megoldást nyújt a modern formájú nyílászárókhoz.

rolo33.jpg

A másik típusú roletta (2g) alapvető jellemzője, hogy maga a bambusz anyag nagyobb, így az eltakarja a felhúzó szerkezetet. Ez a rejtett mechanikás. Fel lehet szerelni oldalfalra és mennyezetre is, ráadásul mi dönthetjük el, hogy a jobb vagy a bal oldalon legyen a felhúzója. Nagy előnye, hogy erősebb szerkezetű, így mindenképp ezt célszerű választani, ha nagyobb méretű rolót szeretnénk vagy ha kültéri használat mellett döntünk, ahol részben ki van téve az időjárási viszonyoknak.

p1120119.JPG

Típus: 2g

A harmadik féle bambusz roletta (2r) is rejtett mechanikájú, bármelyik oldalon lehet a felhúzó zsinór, viszont az alapműködésében eltér a többitől. Ennél az árnyékoló felület nem gördül, hanem lentről felfelé lapozódik. Jellegzetessége, hogy hullámosan, redősen, összehajtogatva húzódik fel. Ezt hívjuk raffrolónak vagy római rolónak. Ez nagyon hangulatos sötétítő, amely nagyban meghatározhatja a szoba stílusát. Viszont kültéri használat és 1,5-2 négyzetméretűnél nagyobb roletta esetén nem ezt a típusút ajánlanám.

rolo22_basic6.JPG

Típus: 2r

Az ilyen bambusz rolók felszerelhetősége egyszerűbb, mint egy műanyag redőny felszerelése, ráadásul mindhárom típusú roletta divatos módja a lakás árnyékolásának, díszítésének.

A bejegyzés trackback címe:

https://bambuszrolo.blog.hu/api/trackback/id/tr537065085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása