Bambuszroló rendelés, gyakorlati tanácsok

EGYEDI BAMBUSZ ROLÓK

EGYEDI BAMBUSZ ROLÓK

Lehet-e srég rolót rendelni?

2015. április 24. - sotdia

A cég által gyártott bambusz rolók a rendeléskor megadott méretek és egyéni igények szerint készülnek, ezáltal arra is van lehetőség, hogy olyan rolót rendeljünk, ami formára illeszkedik egy srég ablakra vagy felszerelhető tetőtéri nyílászáróra.

Ezt a típust időigényesebb legyártani, ezért ennél számolnunk kell egy +10%-os felárral.
Viszont a kialakítása nem befolyásolja a tartósságát, ezért nyugodtan rendeljünk ilyen formájú árnyékolót teraszra, erkélyre vagy modernebb formájú ablakra egyaránt.

rolo33.jpg 100_945.JPG

 

Van lehetőség olyan fajta srég rolót is rendelni, aminél nem az árnyékoló formája a srég, hanem a fal, vagyis az ablak, amire fel szeretnénk tenni.

Ez utóbbi felület esetén csak akkor lehet az ablakra bambusz rolót tenni, ha a fal dőlési szöge a függőlegestől mérve nem nagyobb, mint 45 fok. Ellenkező esetben a roló nem nagyon fog magától leereszkedni.

Srég falfelületre csak a 2r típusú roló szerelhető, ami azt jelenti, hogy a léc és a mechanika rejtett, valamint felhúzáskor a rolóanyag lapozódik, nem pedig felgördül.Mivel srég felület esetén a rolóra plusz egy sor rögzítő gyűrű kell, tekintetbe kell vennünk, hogy ilyen rendelésekor 700 Ft pluszköltség van rolónként.

Srég rolót olyan helyre ajánlatos tenni, ahol ritkán, vagyis hetente pár alkalommal húzzuk fel-le az árnyékolót, mert a gyűrűk amik megakadályozzák, hogy a roló függőlegesen lógjon azok a sok mozgatás hatására hajlamosak a rongálódásra.

Viszont pl. tetőtéri ablak esetén ez egy nagyon jó megoldás az árnyékolásra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bambuszrolo.blog.hu/api/trackback/id/tr67394658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása