Bambuszroló rendelés, gyakorlati tanácsok

EGYEDI BAMBUSZ ROLÓK

EGYEDI BAMBUSZ ROLÓK

Kültérre is választható a bambusz árnyékoló?

2015. január 15. - sotdia

rolo31.jpg

A bambusz árnyékoló nemcsak ablakon kaphat helyet, nagyon hangulatos a kültéri alkalmazása a teraszon vagy a verandán. Viszont ezeket a rolókat főleg beltéri használatra ajánlanám, mivel a roló alapanyaga, a bambusz egy natúr, természetes anyag, ami nincs lekezelve.

Ha mégis ragaszkodunk a kültéri használathoz, akkor mindenképpen ápolni kell a rolót. 

Lakkozni nem szabad, mert bekeményedik tőle a fonószál. Úgy nem sokat ér egy redőny, ha nem tudjuk felhúzni, mert az nem gördül. 

Tehát ha le akarjuk kezelni a bambusz redőnyt, akkor erre a legalkalmasabb a faápoló olaj. Ilyen például a Sadolin kertibútor faolaj. Mérsékelten időjárásálló lesz tőle az anyag, párás környezetben nem penészedik a felülete. Persze még így sem szabad, hogy közvetlenül érje az eső. 

A napfény természetesen nem gond, a bambusz pálca és a zsinór is nagyon jól bírja a közvetlen napsütést.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bambuszrolo.blog.hu/api/trackback/id/tr27065061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuszkusz1 2019.03.15. 18:10:33

Én kültérre szeretném de kezeletlenül pillanatok alatt tönkremegy. A lakk nem zavar ha nem látszik, színtelen, matt - mintha nem is lenne - mert nem áll szándékomban föltekerni. Szórófejes lakkot szeretnék ha van ilyen. Vajon akad ilyen?

Előre is köszönöm a választ!

Judit
süti beállítások módosítása