Bambuszroló rendelés, gyakorlati tanácsok

EGYEDI BAMBUSZ ROLÓK

EGYEDI BAMBUSZ ROLÓK

Ha fürdőszobába szeretném rakni a bambuszrolót, akkor penészedhet-e, kell-e faolajjal kezelni?

2015. április 24. - sotdia

A bambuszroló egy természetes anyagból készült árnyékoló, ami zsinórral összeerősített bambusz pálcákból áll. Ezek a pálcák a barna különböző árnyalataiban léteznek, a barnaszín mélységét hőkezelés által érik el. Tehát nem festettek a pálcák, hanem a hőhatására a bambuszban lévő cukor karamellizálódik.

Egy natúr, természetes felületkezelés nélküli anyagról van szó, ami ugyanúgy, mint egy kezeletlen fa hajlamos rá, hogy nedves közegben elkezdjen penészedni.

Ezért ha olyan helyre szeretnénk rolót tenni, ahol pára éri, mint például a fürdőszobában, akkor mindenképpen felületkezelni kell.

Lakkozni nem szabad, mert attól bekeményedik a zsinór, amivel össze van fonva, ezáltal nem fog fel-le gördülni a roletta.

Vagyis legcélszerűbb faápoló olajat használni (pl. Sadolin kertibútor faápoló olaj). Ha a bambusz roló mindkét oldalát vékonyan átkenjük vele, akkor párás helyen nem fog lepenészedni a felülete. Ezt a faolajozást célszerű egy-két évente újra elvégezni.

A faolajozás menetéről bővebben olvashatunk a Hogyan kell faolajjal kezelni a bambuszrolót? bejegyzésben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bambuszrolo.blog.hu/api/trackback/id/tr947394250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása