Bambuszroló rendelés, gyakorlati tanácsok

EGYEDI BAMBUSZ ROLÓK

EGYEDI BAMBUSZ ROLÓK

Hogyan kell faolajjal kezelni a bambuszrolót?

2015. január 15. - sotdia

Kültéri használat esetén nagyon fontos, hogy faápoló olajjal kezeljük a bambusz rolónkat. Ettől mérsékelten vízálló lesz a bambusz pálca, így elkerülhetjük, hogy párás időszak esetén penész jelenjen meg a felületén.

ar_bc-09_laza_szoves.JPGA faolajozás nem bonyolult, nem igényel szakértelmet, csak egy kis helyre és időre van szükségünk hozzá. Ha megvettük a faolajat, például a Sadolin kertibútor faolajat, akkor nincs más teendőnk, mint nagyon vékony rétegben bekenni a roló mindkét oldalát. Ennyire egyszerű. Egyébként egy ilyen doboz kb.12-14 m2 felületre elegendő.

Fontos, hogy csak keveset kenjük rá a faolajból, mert a bambusz lap csak adott mennyiséget tud felszívni, így ha sokat kenünk rá, akkor ragacsossá válhat a többlet miatt (ami nem szívódott fel).

Mivel a nyári erős napsütés kiszáríthatja a bambuszpálcákat, ezért azt ajánlom, hogy minden évben kenjük le faolajjal az árnyékoló mindkét oldalát. Lehetőleg ősszel, még az esős időszak beállta előtt.

Persze van rá lehetőség, hogy a bambuszrolettát faolajozással együtt rendeljük meg. Ez plusz költség, ráadásul jóval drágábban jön ki, mintha mi csinálnánk meg otthon. Ennek egyetlen oka van, mégpedig az, hogy sok roló esetén ez igen helyigényes művelet. A faolajjal való lekenés után nem lehet rögtön csomagolni és elküldeni, meg kell várni, hogy megszáradjon, addig viszont a helyet foglalja. Legalább egy nap mire annyira megszárad, hogy csomagolható legyen.

Ezek a bambusz anyagok nagyon jól bírják a közvetlen napsütést, de azért, hogy mérsékelten vízálló is legyen a rolettánk, célszerű évente kezelni faolajjal. Így biztos, hogy évekig élvezhetjük a bambusz rolónk előnyeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://bambuszrolo.blog.hu/api/trackback/id/tr847068093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása